1 min

Ming Chi Kuo van KGI Securities heeft aan 9to5Mac laten weten dat Apple’s iWatch pas in november in productie gaat. Dat zou betekenen dat Apple nooit voldoende exemplaren kan produceren om het apparaat dit jaar nog op de markt te brengen. De iWatch krijgt volgens Kuo een flexibel AMOLED-scherm met saffierglas.

Kuo heeft het in het verleden vaker bij het rechte eind gehad, zijn informatiebronnen lijken daarom redelijk betrouwbaar. Apple heeft zelf nog met geen woord gerept over een iWatch of een andere wearable. Kuo laat weten dat Apple’s iWatch naast een flexibel AMOLED-scherm en saffierglas ook watericht zal worden en gebruikt maakt van een compleet nieuwe chip. In deze nieuwe chip zouden enorm veel sensoren zijn ingebakken zodat de iWatch in staat is om veel informatie te verzamelen, voornamelijk over de beweging en gezondheid van de gebruiker. Bijvoorbeeld hoeveel stappen die heeft gezet, calorieën verbrand maar ook hydratatie en zweet zouden gemeten kunnen worden.

Mocht Apple in staat zijn om de iWatch begin november in productie te nemen, dan is er een kleine kans dat het toestel wel voor de kerst in de Verenigde Staten beschikbaar zal zijn. Kuo verwacht namelijk dat Apple er maximaal 3 miljoen kan verschepen in 2014.