Reuters beweert op basis van bronnen vanuit de productieketen te hebben vernomen dat de introductie van Apple’s langverwachte horloge gepland staat voor oktober. Het horloge krijgt de mogelijkheid om draadloos te laden en zal een scherm van 2,5 inch hebben. De productie wordt binnenkort aangevangen.

Zoals we gewend zijn bij de introductie van nieuwe Apple-producten, gaat er de gebruikelijke hoeveelheid aan geruchten aan vooraf. Dit is niet anders bij de iWatch, waarover de eerste geruchten inmiddels alweer jaren oud zijn. De bronnen van de geruchten zijn de ene keer betrouwbaarder dan de andere en op de redactie maken we hier ook onderscheid in. Reuters zien we als een van de betrouwbaardere bronnen.

De bronnen beschrijven het aanraakgevoelige scherm van de iWatch als "enigszins rechthoekig". Een afmeting van 2,5 inch lijkt desondanks aan de grote kant. Het scherm zou enigszins uit de polsband steken en daardoor een gebogen vorm hebben.

Ook zal het horloge draadloos op te laden zijn, wat voor Apple-producten een primeur is. Momenteel is de testfase van het productieproces gaande, de massaproductie zal volgende maand worden begonnen bij Quanta Computer, een partner die Apple vaker gebruikt en nu goed zou zijn voor 70 procent van het totaal. De exclusieve deal voor de productie van het scherm ligt volgens Reuters bij LG.

Apple zou in het eerste jaar 50 miljoen exemplaren willen verkopen. Dat is minder dan wat met de iPhone en iPad bereikt werd, daarvan werden respectievelijk 150 en 71 miljoen stuks verkocht.