1 min

Volgens Ming-Chi Kuo zal Apple de iWatch in twee varianten op de markt zetten. Het gaat om modellen met een scherm van 1,3 en 1,5 inch. Verder zijn de horloges uitgerust met 512MB werkgeheugen en 8GB opslagruimte.

De geruchten over de iWatch zijn al niet meer op tien handen te tellen, maar uitlatingen van Ming-Chi Kuo namen we altijd graag mee. De analist had het in het verleden namelijk vaak juist en geniet daarom meer geloofwaardigheid dan zijn collega’s en beweringen van anonieme bronnen.

Kuo geeft aan dat Apple het horloge in twee formaten uitbrengt: 1,3 en 1,5 inch. Dat is -afgezien van het formaat- geen nieuwe uitlating, want dat heeft de man al eerder aangegeven. Apple zou hiervoor kiezen om de horloges beter aan te laten sluiten op verschillende polsgroottes. Het scherm zou bovendien rechthoekig zijn.

Minder zeker is Kuo over het materiaal dat Apple zal gebruiken. Hij gaat uit van aluminium, maar geeft aan dat hij hierover geen complete zekerheid heeft. In de achterkant van de behuizing van het horloge zitten vermoedelijk verschillende ‘gaten’ zodat sensoren verschillende metingen kunnen uitvoeren. Die metingen kunnen vervolgens doorgestuurd worden naar Apple’s Health-app die met iOS 8 wordt geïntroduceerd.

De iWatch zal volgens Kuo nog wel even op zich laten wachten, het horloge wordt pas in 2015 verwacht. De massaproductie moet namelijk nog beginnen. Om de hype onder de consument en ontwikkelaar alvast op te bouwen zou Apple het horloge wel al op 9 september aankondigen.