1 min

De CEO en mede-oprichter van Oracle, Larry Ellison, heeft besloten dat het na 37 jaar mooi is geweest, hij legt zijn functie als CEO neer, zijn opvolgers zijn Mark Hurd en Safra Catz. Zij worden beide CEO van Oracle, maar wel met ieder hun eigen taken.

Hoewel Ellison stopt als CEO blijft hij wel zeer nauw betrokken bij het bedrijf, hij blijft voorzitter van de Raad van Bestuur en heeft zichzelf benoemt tot CTO (Chief Technology Officer). De twee nieuwe CEO’s zullen straks moeten rapporteren aan Ellison, indirect houdt hij dus gewoon de leiding over het bedrijf, van stoppen is dus geen sprake.

De nieuwe CEO’s, Mark Hurd, zal zich vooral gaan bezighouden met de verkoop en ondersteuning van Oracle-producten, terwijl Safra Catz verantwoordelijk wordt voor productie, financiële en juridische zaken. Beide zijn al even bij Oracle in dienst en bekleden al geruime tijd een topfunctie bij het bedrijf. Hurd heeft in het verleden echter ook bij concurrent HP gewerkt, ook als CEO, maar moest daar opstappen na een seksschandaal.

Waarom Oracle heeft gekozen voor twee CEO’s is niet helemaal duidelijk maar ook niet uniek, er zijn meer bedrijven die in het verleden twee CEO’s hebben gehad.