Aandeelhouders hebben zorgen om Netflix. Uit de nieuwe kwartaalcijfers van het bedrijf achter de streamingdienst blijkt dat het aantal abonnees niet snel genoeg stijgt. Door een prijsverhoging zag Netflix de winst overigens wel groeien.

De aandelenkoers van Netflix staat onder flinke druk, na de bekendmaking van nieuwe kwartaalcijfers. Netflix deed het financieel gezien niet slecht en kon een omzet van 1,41 miljard dollar noteren, het probleem zit in het aantal nieuwe klanten.

Voor het einde van het afgelopen kwartaal had Netflix gerekend op 37,6 miljoen Amerikaanse klanten, maar de teller bleef steken op 37,6 miljoen stuks. Wereldwijd gezien heeft Netflix nu 53,1 miljoen klanten. Netflix vermoedt dat de prijsverhoging de aanleiding is van de dip in het aantal nieuwe inschrijvingen. Netflix rekent voor de jaarwisseling op een totaal aantal klanten van 57 miljoen en wil in het lopende kwartaal dus nog 3,9 miljoen nieuwe klanten toevoegen.

Na het sluiten van de beursdag en de bekendmaking van de cijfers zakte Netflix’ aandeel met maar liefst 25 procent. Daarmee verdampt een beurswaarde van 7,5 miljard dollar als de beurs later vandaag weer open gaat.

Netflix zou steeds meer concurrentie ondervinden van alternatieven zoals Amazon Prime en HBO Go. De komende tijd zal die concurrentie naar verwachting enkel verder toenemen. HBO kondigde gisteren bijvoorbeeld een soortgelijke dienst als Netflix aan.