1 min

Tags in dit artikel

, , , ,

Samsung en Nvidia lijken elkaar het leven goed zuur te willen maken. Eerder vroeg Nvidia al om een Amerikaans verkoopverbod voor Samsung-producten die patenten schenden, nu gebeurt andersom hetzelfde: Samsung wil een verkoopverbod voor producten met Nvidia’s GeForce-videokaarten en Tegra-chipsets.

De International Trade Commission (ITC) is door Samsung verzocht om zich te buigen over een eis tot een verkoopverbod voor producten die gebruikmaken van videokaarten en chipsets. Daartoe behoren bijvoorbeeld de losse videokaarten, maar ook laptops, spelcomputers, smartphones en tablets.

Samsung is van mening dat Nvidia zich schuldig maakt aan de schending van patenten, een beschuldiging die Nvidia andersom al eerder kenbaar maakte. Ook vindt het Zuid-Koreaanse bedrijf dat de aantijgingen van Nvidia schadelijke gevolgen kunnen hebben en dat Nvidia benchmarkresultaten vervalst. Nvidia klaagde ook Qualcomm aan, deze fabrikant maakt de populaire Snapdragon-chipsets.

In een reactie laat Nvidia weten dat de eis van Samsung nog bestudeerd wordt, maar dat het uitkijkt naar de behandeling van de eigen eis bij de ITC. Hoe dan ook lijken de gemoederen tussen de twee technologiebedrijven aardig op te lopen, in een tijd dat patentrechtszaken minder gebruikelijk zijn dan enkele jaren terug. De behandeling van klachten door de ITC nemen in de regel overigens minder tijd in dan een reguliere rechtszaak, het is dus goed mogelijk dat we al gauw weten of er een bedrijf in het gelijk wordt gesteld.