1 min

Enige tijd terug werd Samsung door Nvidia aangeklaagd vanwege de vermeende schending van verschillende patenten voor grafische chips. Samsung slaat nu terug met een rechtszaak rondom benchmarkresultaten die door Nvidia vervalst zouden zijn. Ook wordt Nvidia beschuldigd van het schenden van zes patenten.

Samsung is van mening dat Nvidia de consument misleidt met de benchmarkresultaten van de Tegra K1-chipset. Volgens het Zuid-Koreaanse bedrijf is de Tegra K1 niet zo goed als de benchmarkresultaten doen vermoeden. Door deze vermeende misleiding komt Samsung’s eigen Exynos 5433-chipset minder goed over dan in werkelijkheid het geval zou moeten zijn. Deze chipset zit onder andere in sommige versies van de Galaxy Note 4 (review).

Het is opmerkelijk dat Samsung heeft besloten om Nvidia om deze praktijken aan te klagen. Dik een jaar geleden bleek immers dat Samsung zelf ook niet vies is van manipulatie van benchmarks. De rechtszaak van Samsung is vermoedelijk aangespannen omdat Nvidia het Zuid-Koreaanse bedrijf een paar weken geleden voor de rechter daagde vanwege het schenden van patenten.

Deze rechtszaak schoot bij Samsung in het verkeerde keelgat omdat de Amerikaanse handelscommissie een onderzoek naar Samsung opstartte naar aanleiding van Nvidia’s beweringen. Als Nvidia gelijk krijgt, kan dat tot een verkoopverbod van Samsung’s producten leiden.

Samsung beweert tevens dat Nvidia zes patenten heeft geschonden. Nvidia ontkent ondertussen alle beschuldigingen en beweert dat de benchmarkresultaten van de Tegra K1-chipset legitiem zijn.