Nvidia en Samsung lagen met elkaar overhoop en hadden elkaar aangeklaagd wegens patentschending. De bedrijven maken nu bekend een schikking te hebben getroffen, waarbij de rechtszaken worden ingetrokken en de bedrijven bepaalde patenten gaan uitwisselen. Hierdoor is een verbod op Nvidia-producten in de Verenigde Staten van de baan.

Nvidia heeft in een verklaring op de website laten weten dat het een schikking heeft getroffen met Samsung en dat de rechtszaken worden gestaakt. De bedrijven gaan een klein aantal patenten uitwisselen via een licentie-overeenkomst om problemen in de toekomst te voorkomen. Wel benadrukt Nvidia dat het niet gaat om een uitgebreide cross-licensing-overeenkomst waarbij de bedrijven onbeperkt gebruik kunnen maken van elkaars patenten.

Of er sprake is van een winnaar in deze schikking is niet helemaal duidelijk, maar de Amerikaanse handelscommissie stond op het punt om uitspraak te doen in een zaak die Samsung had aangespannen tegen Nvidia, mogelijk heeft laatstgenoemde toch eieren voor zijn geld gekozen. Het bedrijf riskeerde een verkoop- en importverbod van zijn producten in de Verenigde Staten.

De bedrijven lagen met elkaar overhoop vanwege verschillende GPU-patenten. Beide bedrijven ontwikkelen chips voor videokaarten of voor GPU’s in processoren en dan kom je in elkaars vaarwater, ook op het gebied van patenten. Voorlopig lijken de problemen weer even te zijn opgelost.