1 min

Tags in dit artikel

, , , , , ,

Wetenschappers hebben wederom een methode bedacht om condensatoren en de accuduur van apparaten te verbeteren. Door grafeen als het ware te frituren kunnen in de toekomst nieuwe stappen worden gezet.

Met een nieuwe behandelingsmethode denken wetenschappers mogelijk een manier te hebben gevonden om de accuduur van apparaten te verbeteren. De wetenschappers bedachten een proces dat volgens hen veel lijkt op frituren.

Grafeen is een materiaal met veel beloften, momenteel zorgt grafiet (laagjes van grafeen) er al voor dat de LG G3 (review) een redelijke accuduur kan leveren ondanks het Quad HD-scherm waarvan het voorzien is. Als LG gebruik had gemaakt van traditionele materialen, zou de accuduur volgens het bedrijf aanzienlijk korter zijn geweest.

Het grootste probleem van grafeen is dat wetenschappers nog niet goed weten hoe het materiaal verwerkt moet worden. Bij het proces wordt grafeen als spray blootgesteld aan een oplosmiddel dat een temperatuur van 160 graden heeft. Door deze blootstelling vindt er verdamping van water plaats en blijven bolvormige stukjes grafeen over. Doordat het grafeen geen onregelmatige vorm krijgt is het nog goed te bewerken.

Zoals bij vele technieken voor de verbetering van accu’s kan het nog jaren duren voordat we de eerste producten die ervan voorzien zijn zullen zien. Het is ook nog onduidelijk in welke mate de accuduur op deze manier wordt verbeterd.