Verschillende beursanalisten hebben op basis van hun bronnen en vertrouwelijke informatie een schatting gedaan van hoeveel Apple Watches er inmiddels zijn verkocht. Hoewel de analisten het niet volledig eens zijn lijken ze er allemaal vanuit te gaan dat Apple inmiddels 1 miljoen exemplaren heeft verkocht.

Beursanalisten volgen Apple op de voet want het bedrijf is het meest waardevolle ter wereld. Als Apple met een nieuw product zoals de Apple Watch een groot succes boekt dan zal het aandeel omhoog gaan wordt het ene fiasco dan zal Apple klappen vangen op de beurs. Daarom worden er schattingen gedaan op basis van de informatie waar ze de hand op kunnen leggen. Een belangrijk cijfer is natuurlijk het verkoopcijfer van een product en al helemaal van de nieuwe Apple Watch, die door de media niet al te goed is ontvangen.

Dat heeft consumenten niet tegen gehouden om de Apple Watch aan te schaffen, volgens de beursanalisten heeft Apple inmiddels 1 miljoen verkopen weten te realiseren. Volgens sommige analisten is dat cijfer alleen in de VS al gehaald volgens andere is dat het aantal dat in alle landen samen is gehaald waar het horloge al te koop is.

Hoewel Apple al 1 miljoen Apple Watch exemplaren heeft verkocht, zal het deze ook nog moeten gaan leveren. Iets wat nog een probleempje is aangezien Apple niet aan de vraag kan voldoen. De productie moet dan ook op korte termijn flink worden opgeschroefd, of dat ook mogelijk is en wanneer Apple denkt iets te kunnen doen aan de tekorten is onduidelijk.

Normaal verschaft Apple de media wel wat cijfers na het eerste verkoopweekend, vaak is dat het enige moment dat we echt verkoopcijfers te horen krijgen, maar dit keer bleef het stil. Ook over het opschroeven van de productie doet Apple geen uitspraken. Sommige modellen zijn pas in juni leverbaar en er bestaat een kans dat die datum nog gaat oplopen. Het wachten is tot Apple hier een zinnige uitspraak over gaat doen.