2min

The Wall Street Journal heeft vernomen van leveranciers uit Azië dat Apple’s eerste bestelling voor de Apple Watch bestaat uit 5 tot 6 miljoen exemplaren. Deze zullen allemaal komend kwartaal aan Apple geleverd worden.

De helft van de bestelling die Apple heeft gedaan is voor het goedkoopste model van de Apple Watch, de Apple Watch Sport. Deze gaat 349 dollar kosten in de Verenigde Staten en daar verwacht Apple de meeste exemplaren van te verkopen. Ongeveer een derde van de bestelling is voor het het middenklasse model van de Apple Watch en de rest is voor de Apple Watch Edition, de duurste versie van de Apple Watch met een 18 karaats gouden behuizing. Verwacht wordt dat het duurste model meer dan 4000 dollar gaat kosten en daarmee Apple’s duurste product ooit wordt.

Apple zal nieuwe bestellingen voor de Apple Watch snel aanpassen als blijkt dat de verkoopcijfers van een bepaald model anders uitpakken dan het bedrijf van te voren had verwacht. Bij de lancering van de eerste iPad verkocht het bedrijf 7,5 miljoen exemplaren in de eerste zes maanden. Met 5 tot 6 miljoen exemplaren voor de eerste drie maanden verwacht het bedrijf dat aantal in elk geval te kunnen evenaren met de Apple Watch.

Volgens de Wall Street Journal zou Apple plannen hebben om de productie van de duurste Apple Watch op te schroeven naar 1 miljoen exemplaren per maand. Apple verwacht dat het gouden horloge vooral in China gretig aftrek zal vinden. In China is Apple op dit moment ongekend populair.

De Apple Watch komt in april beschikbaar in de Verenigde Staten, we wachten nog steeds op een aankondiging van Apple in Nederland omtrent de Apple Watch.