Intel investeert 60 miljoen dollar in Chinese drone-fabrikant

De CEO van Intel, Brian Krzanich, heeft bekendgemaakt dat het bedrijf 60 miljoen dollar investeert in het Chinese Yuneec. Yuneec produceert eenvoudige drones die ingezet kunnen worden voor foto- en video-opnames.

Intel laat weten dat drones een goede manier zijn om de smart connected world naar de eindgebruiker te brengen. Intel wil dan ook graag de chips leveren die in drones worden gebruikt en andere connected apparaten. Door investeringen te doen in bedrijven die veel potentie hebben kan Intel afdwingen dat deze gebruik gaan maken van Intel-chips.

Intel investeerde eerder ook al in twee andere drone-fabrikanten, namelijk Airware en PrecisionHawk. Verder werkt Intel mee aan het opensource-project Dronecode, dat heeft als doel om software te ontwikkelen voor onbemande vliegtuigen. Intel zal ongetwijfeld een flinke bijdrage leveren om ondersteuning voor Intel-chips mogelijk te maken. Voor Intel is de investering van 60 miljoen dollar de grootste tot op heden in een drone-fabrikant.

Yuneec heeft al verschillende drones ontwikkeld, de laatste is de Typhoon Q500 4K, daarmee kunnen opnames worden gemaakt in 4K of in Full HD met 120 frames per seconde. Deze drone is verkrijgbaar vanaf 1419 euro.

Bron:Yuneec