2min

Dell en Microsoft presenteren een goedkopere variant van "cloud in a box" die meer gericht is op het MKB dan op grote enterprise-ondernemingen. Het nieuwe product heet "Dell Cloud Platform System Standard" en daarbij wordt Dell-hardware gecombineerd met Microsoft Azure Cloud diensten en Windows Server-software.

Het nieuwe Dell Cloud Platform System Standard maakt gebruik van Dell-servers en Dell-switches gecombineerd met software en diensten van Microsoft. Het onderliggende platform is het Azure Cloud Platform System Standard (CPS). Dit nieuwe systeem is vanaf vandaag te bestellen bij Dell en je krijgt dan voor geconfigureerde Dell-servers en -switches met CPS-software van Microsoft.

Op de servers draait Windows Server 2012 R2 met System Center 2012 R2, het Windows Azure Pack en uiteraard Dell Cloud Manager Software. Dell gebruikt PowerEdge rack-servers en top-of-rack switches voor deze combinatie en daarop kunnen maximaal 400 virtuele machines worden gedraaid. Het complete systeem kost 9000 dollar per maand voor een periode van zes maanden via het Dell CLoud FlexPay financieringsprogramma. Na die zes maanden kunnen de bedrijven de hardware kopen of teruggeven.

Dell en Microsoft hebben naast de introductie van deze hybride oplossing ook bekendgemaakt dat Dell een officiële reseller is geworden van Microsoft Azure, Office 365 en de Enterprise Mobility Suite. Dell en Microsoft gaan een zeer intensieve samenwerking aan en dat is een strategie die toch wel anders is dan bij andere bedrijven. Amazon en Google zoeken dergelijke samenwerkingen niet voor hun cloudoplossingen, zij mikken echt op een volledige cloudomgeving zonder fysieke servers bij bedrijven.

Daarnaast heeft IBM besloten om de focus te verleggen van server hardware naar volledige cloudoplossingen. Dell en Microsoft lijken de enige te zijn die echt investeren in hybride-oplossingen. Dell heeft recent ook een grote gok gewaagd door te investeren in meer enterprise hardware en clouddiensten door EMC over te nemen voor 67 miljard dollar. Dell maakte ook meteen duidelijk dat hoewel het nauw samenwerkt met Microsoft dit zeker niet exclusief is want EMC heeft met dochteronderneming VMWare ook de nodige clouddiensten en omgevingen en ook daar zal Dell ondersteuning voor bieden en producten voor ontwikkelen. Dell wil open en flexibel blijven en de klant de keuze geven waar zij mee willen werken.