Uber rijdt rond met zelfrijdende auto

Uber heeft bevestigd wat we eigenlijk allang wisten, het bedrijf werkt aan een zelfrijdende auto. Het heeft nu ook een foto gepubliceerd waarop de eerste zelfrijdende auto van het bedrijf is te zien. Uber test momenteel in de Amerikaanse stad Pittsburghm het doel is om zoveel mogelijk data te verzamelen en de auto verder te verbeteren.

Uber heeft ervoor gekozen om een hybride Ford Fusion om te bouwen tot een zelfrijdende auto. De auto is ontwikkeld door de Ubers Advanced Technologies Center welke geheel toevallig in Pittsburgh is gevestigd. Uiteindelijk wil Uber over enkele jaren de zelfrijdende auto’s gaan inzetten als taxi’s, waarbij de chauffeur dus overbodig gaat worden en de prijs per rit omlaag kan en de winstmarge omhoog.

Uber test inmiddels al enkele weken met zijn zelfrijdende auto, maar maakt dat nu pas zelf wereldkundig. Net zoals bij Google zit er op dit moment nog een chauffeur in de auto die op elk moment kan ingrijpen. Of Uber erin gaat slagen om een compleet zelfrijdende auto in de markt te zetten is nog even afwachten. Enorm veel bedrijven werken aan een zelfrijdende auto en sommige technologieën zijn straks ook door derden af te nemen, bijvoorbeeld die van Google.