1 min

Tags in dit artikel

, ,

Panasonic heeft aangekondigd te willen stoppen met het maken van tv-panelen. Het Japanse bedrijf is van plan om met ingang van september te gaan stoppen met het produceren van tv-panelen die in de fabriek in het westelijk gelegen Himeji worden gefabriceerd. Dat heeft tot gevolg dat Sharp de enige maker van tv-panelen zou worden in Japan die overblijft.

Reuters meldt dat de fabriek, waar de productie van tv-panelen in 2010 begon, op het gebied van tv-panelen nooit winstgevend is geweest. De heftige prijsconcurrentie van de afgelopen jaren met Zuid-Koreaanse en Chinese concurrenten zou daarin een significante factor hebben gespeeld.

De fabriek in Himeji zal echter wel doorgaan met het ontwikkelen van schermen voor gebruik in dashboards van voertuigen en medische apparatuur, aangezien men daarin positieve ontwikkelingen verwacht. De productiecapaciteit van de fabriek wordt echter wel verlaagd, want naar verluidt zou de productie van 32 inch-panelen dalen tot een kwart van de huidige 810.000 eenheden die geproduceerd worden. Het is de bedoeling dat de 1000 werknemers van de fabriek allen aan het werk blijven in Himeji of andere fabrieken van Panasonic.

Op basis van bronnen meldt The Japan Times dat Panasonic nog wel doorgaat met het maken van lcd-televisies, maar daarvoor zal het voor de toelevering van panelen wel uit moeten wijken naar andere fabrikanten. Dat geldt al voor een aantal televisies van Panasonic die verkocht worden met daarin tv-panelen van LG verwerkt.