2min

Huawei heeft zijn doelstelling voor 2016 verlaagd, het bedrijf wil dit jaar 120 miljoen smartphones verkopen, eerder lag de doelstelling op 140 miljoen exemplaren. Inmiddels zal duidelijk zijn geworden voor het Chinese bedrijf dat 140 miljoen onhaalbaar is en daarom is de doelstelling aangepast.

Als Huawei erin slaagt om de doelstelling te halen dan verkoopt het in 2016 meer smartphones dan in 2015. In 2015 wist het Chinese bedrijf 108 miljoen smartphones te verkopen, daaronder vallen de toestellen van Huawei maar ook van Honor, het tweede merk van Huawei.

Huawei heeft met de 108 miljoen smartphones die het vorig jaar wist te verkopen, de derde plek op smartphonemarkt stevig in handen. Op de eerste en tweede plek staan nog steeds Samsung en Apple, de grote vraag is of Huawei erin gaat slagen dit jaar opnieuw iets dichterbij de tweede plaats te komen.

Samsung heeft de afgelopen jaren de nodige problemen gehad op de smartphonemarkt, het zag zijn verkoopcijfers flink teruglopen, maar het bedrijf lijkt zich te hebben herpakt en zit nu weer in een positieve lijn. Apple daarentegen lijkt sinds eind vorig jaar last te hebben van de concurrentie op de smartphonemarkt, voor het eerst sinds de introductie van de eerste iPhone slaagt Apple er niet in om meer iPhones te verkopen. De groei is dus tot stilstand gekomen en dit jaar moet duidelijk worden of die ongeveer gelijk blijft of dat de verkoopcijfers van Apple echt gaan dalen.

Huawei lijkt er halverwege het jaar van overtuigd dat het dit jaar in totaal 120 miljoen smartphones kan verkopen, wat betekent dat het de derde plek op de smartphonemarkt net wat steviger in handen gaat krijgen. Apple verkocht in 2015 in totaal 232 miljoen iPhones, het gat tussen Apple en Huawei kan dus weliswaar kleiner worden, maar van inhalen is nog geen sprake.