Huawei heeft bekendgemaakt dat het in 2015 in totaal 108 miljoen smartphones heeft verkocht. De doelstelling die het bedrijf had is daarmee ruimschoots gehaald, het bedrijf wilde 100 miljoen exemplaren verkopen. Huawei is hiermee de derde smartphonefabrikant ter wereld, na Samsung en Apple.

Huawei wist in totaal 44 procent meer toestellen te verkopen in 2015 dan in 2014. Dat is een hele knappe prestatie en het laat zien dat iedereen rekening moet houden met de opkomst van Chinese fabrikanten. Huawei is de eerste die de mijlpaal van 100 miljoen exemplaren haalt, maar Lenovo moet ook niet worden onderschat. Deze fabrikant timmert in veel landen stevig aan de weg en met de overname van Motorola door Lenovo is het bedrijf ook ineens actief in de Verenigde Staten in West-Europa.

Vooralsnog moet Lenovo echter deze mijlpaal nog behalen en Huawei is al zover. Voor Huawei betekent het verkopen van zoveel toestellen ook een forse omzetstijging. De omzet ging omhoog met maar liefst 70 procent tot 20 miljard dollar. Huawei stelt dat het zijn strategie voortzet in 2016 en door wil gaan met het ontwikkelen van verschillende producten, naast smartphones zal het bedrijf ook actief worden in de smart home en clouddiensten. Hoeveel smartphones Huawei in 2016 wil verkopen heeft het nog niet bekendgemaakt.