2min Devices

Huawei verscheept 25 procent meer smartphones in eerste helft 2016

Huawei is druk bezig om zijn marktpositie te verbeteren, afgelopen jaar was het wereldwijd de derde grootste smartphonefabrikant na Samsung en Apple, nu heeft het bedrijf bekendgemaakt dat de verkopen in de eerste zes maanden van 2016 met 25 procent zijn gestegen. In totaal verkocht het bedrijf 60,5 miljoen toestellen.

Volgens Huawei heeft het bedrijf in veel markten een groei weten te realiseren, waaronder in Europa met het nieuwe vlaggenschip, maar ook in opkomende markten in Afrika, Azië en Latijns-Amerika. Het doel van de Chinese fabrikant is om dit jaar 140 miljoen smartphones te verkopen, zo’n 30 miljoen meer dan afgelopen jaar. Op dit moment ligt het bedrijf op koers om dat aantal te gaan halen.

De grote vraag is natuurlijk hoe de andere fabrikanten het doen. Samsung lijkt op basis van de informatie die tot op heden naar buiten is gekomen, meer winst te maken met de mobiele divisie, maar dat hoeft niet persee te betekenen dat het ook meer toestellen verkoopt. Samsung is minder actief geworden aan de onderkant van de markt. Ook rond Apple is het nieuws niet allemaal positief, de nieuwe Apple iPhone SE (review) zou de verkopen wel een boost hebben gegeven, maar of het volgende is om de verkoopcijfers op peil te houden is onduidelijk.

Dat Huawei dichterbij komt bij de twee grote smartphonefabrikanten is wel duidelijk, de vraag is nu hoe dicht in de buurt.