Tesla geeft zijn auto’s significant groter bereik

Recent al leek de RDW te bevestigen dat Tesla met een significant groter bereik komt voor zijn elektrische auto’s. Dat verhaal kunnen we nu definitief bevestigen, want het bedrijf komt met een grotere batterij van 100 kWh die de auto’s niet alleen van dat grotere bereik voorzien, maar ze ook veel sneller maken.

In een blogpost op de website onthult Tesla dat de Model S P100D met zijn nieuwe accu van 0 tot 100 km/u op kan trekken in 2,5 seconden. Daarmee is het volgens Tesla de snelste productieauto ter wereld. De nieuwe batterijen zorgen verder voor een significante verbetering van de actieradius van de voertuigen.

Het wordt nu mogelijk om met de duurste variant van de Tesla Model X 465 kilometer ver te rijden. De auto trekt op van 0 tot 100 km/u in 2,9 seconden. Daarnaast verbreekt men met de Model S een belangrijke grens: helemaal volgeladen kan de auto 505 kilometer ver rijden.

Net als met eerdere upgrades is het voor eigenaren van een Tesla-auto mogelijk om de accu te laten upgraden. Voor 20.000 dollar installeert het bedrijf de nieuwe accu. De kosten liggen zo hoog omdat de oude batterij gerecycled moet worden. Verder kunnen mensen die een P90D Ludicrous gekocht hebben maar nog niet ontvangen hun bestelling nog aanpassen. Zij betalen 10.000 dollar extra.

Bron:Tesla