Sharp-directeur: iPhone 8 krijgt OLED-scherm

Een van de directeuren van de Japanse elektronicafabrikant Sharp heeft bekendgemaakt dat Apple voor de volgende generatie iPhones gebruik gaat maken van OLED-schermen. Dat is in lijn met eerdere geruchten rond de iPhone 8, waar veel van verwacht wordt.

Het gaat om Sharp-voorzitter Tai Jeng-wu, die volgens Nikkei de uitspraken deed. Hij vertelde tijdens een lezing tegenover studenten het volgende:

“De iPhone evolueert en wisselt nu van LTPS naar OLED-schermen. We weten niet of Apple’s OLED iPhones een succes worden, maar als Apple dat pad niet kiest en zichzelf niet transformeert, is er geen innovatie. Er is een crisis, maar ook een kans.”

Daarmee refereert Jeng-wu naar de dalende verkopen van de iPhone, waar Apple voor het eerst in jaren mee te maken heeft. Het grootste kritiekpunt van veel gebruikers is het uitblijven van grote nieuwe functies en een nieuw ontwerp. De iPhone 7 ziet er immers hetzelfde uit als de voorgaande twee generaties van de smartphone.

Om in te spelen op de mogelijke vraag naar OLED-panelen, bouwt Sharp op dit moment “een nieuwe fabriek in Japan. Maar we kunnen ook in de Verenigde Staten OLED-schermen produceren. Als onze belangrijkste klant van ons vraagt de panelen in de VS te produceren, waarom niet?”

De verwachting is overigens dat niet elk model van de iPhone 8 voorzien zal worden van een OLED-scherm. Enkel de duurste variant, die volgens de laatste geruchten een 5,5 inch scherm krijgt. Apple zou daarnaast nog twee andere modellen voeren van 5 en 5,7 inch en die worden naar verluidt gewoon voorzien van een LCD-scherm. Het is echter nog vroeg en de kans is aanwezig dat Apple zijn schermstrategie nog gaat aanpassen.

Het gerucht gaat verder dat de duurste iPhone een glazen behuizing krijgt en de minder dure varianten een aluminium behuizing. Er zijn ook geruchten die wijzen op een behuizing van glas voor alle modellen. Weer andere verhalen stellen dat Apple het scherm een edge-to-edge display maakt en dat de thuisknop, aanwezig sinds de lancering van de smartphone, weggehaald wordt. Een vingerafdrukscanner zou direct in het scherm geïntegreerd worden.