Netgear heeft een betapatch uitgebracht voor de kwetsbare routers, hiermee moeten de beveiligingslekken tijdelijk zijn gedicht, het gaat echter om een noodoplossing er komt nog een definitieve patch die het bedrijf ook vooraf grondig heeft kunnen testen, het bedrijf raadt gebruikers aan daarop te wachten tenzij dat echt geen optie is.

De tijdelijke patch zorgt er in elk geval voor dat het niet langer mogelijk is om willekeurige commando’s uit te voeren op de routers door de url van het controle paneel aan te passen. Gisteren werd duidelijk dat de R6400, R7000 en R8000 waren getroffen door een groot kritisch beveiligingslek, inmiddels is duidelijk dat veel meer routers zijn getroffen, ook de R6250, R6700, R7100LG en R7300 beschikken over hetzelfde beveiligingslek. Netgear kan op dit moment nog niet uitsluiten dat meer routers van het merk getroffen zijn door dit beveiligingslek, het onderzoek is nog in volle gang.

Netgear laat weten dat alle routers een patch zullen krijgen indien dat nodig is, het bedrijf werkt aan nieuwe firmware die straks breed beschikbaar moet komen. Wanneer de definitieve patch beschikbaar komt is onduidelijk, op dit moment zijn er alleen de beta patches.