1 min

Tags in dit artikel

,

Bruce Schneier, beveiligingsexpert en oprichter van het bedrijf Counterpane Internet Security, is van mening dat de angst voor cyber-terrorisme schadelijk kan zijn voor de IT-sector. Bovendien vindt hij dat dreiging van cyber-terrorisme overdreven wordt.

Schneier vindt dat experts die claimen dat terrorisme de grootste bedreiging is voor het Internet schuldig zijn aan de verslappende aandacht voor internet criminaliteit.

"Ik vind dat de de terroristische dreiging teveel gehyped is, en de criminele dreiging te weinig gehyped," zo zei Schneier. "Ik hoor mensen praten over de risico’s van cyber-terrorisme voor kritieke infrastructuur, terwijl het risico voornamelijk van criminelen komt. Het is gewoon zo dat criminelen op het moment niet zo ‘sexy’ zijn als terroristen."

Overheden zijn momenteel teveel bezig met cyber-terrorisme, wat ten koste gaat van het budget voor het gevecht tegen cyber-criminaliteit, zo vindt Schneier. Hij wees ook nog op zaken als identiteits diefstal en afpersing. Dit soort criminele praktijken vinden nog steeds op grote schaal plaats, en vormen hiermee een veel reeëlere en grotere dreiging dan eventuele terroristen.