2min Security

Data Olympische Winterspelen goed beveiligd

De organisatoren van de Olympische Winterspelen in Turijn hebben een virtueel fort gebouwd om te voorkomen dat er fraude gepleegd wordt met de identiteit van sporters en met de uitslagen.

Data Olympische Winterspelen goed beveiligdDe beveiliging van alle data van de Olympische Winterspelen wordt geregeld door het bedrijf Atos Origin. Volgens Patrick Adiba is het systeem een stuk beter dan het systeem dat gebruikt werd tijdens de Zomerspelen in Athene. "De grootste innovatie is dat we een beter filtersysteem hebben kunnen opzetten dan in Athene. Daarnaast hebben we een nieuw systeem geïmplementeerd voor identiteitsmanagement, waardoor we beter kunnen zien of mensen die willen inloggen daar ook de rechten toe hebben.

Dat is volgens Adiba ook wel nodig, want in Athene moest Atos Origin meer dan vijf miljoen veiligheidswaarschuwingen verwerken. Gelukkig waren slechts twintig melden kritisch, waarbij mensen probeerden in te breken op het netwerk.

Als er een mogelijke inbreuk op het netwerk wordt gemeld en het betreft een computer binnen het Olympisch dorp, dan verbreekt Atos Origin direct de verbinding en worden er mensen naar de computer gestuurd, om te kijken wat er precies aan de hand is.

Een dergelijke beveiliging lijkt wellicht overdreven, maar er staat letterlijk en figuurlijk wel wat op het spel. Niet alleen persoonsgegevens, medische data en dossiers staan op het netwerk, maar ook alle tijden en uitslagen van de wedstrijden. Het virtuele fort moet er daarom deze Spelen voor zorgen dat niemand daar de hand op weet te leggen

Bron:Reuters