MobileIron laat aan Techzine weten over uitbreiding van zijn cloudsecurity-oplossing MobileIron Access. Met de nieuwe app MobileIron Authenticator kunnen organisaties gebruikers verifiëren aan de hand van hun smartphone, als tweede authenticatie factor.

Hiermee wil het bedrijf vooral anders zijn van traditionele multi-factor authenticatie (MFA), waarbij vaak gebruikgemaakt wordt van hardware-tokens die verloren kunnen gaan of onhandige software-tokens die geactiveerd moeten worden via QR-codes. MobileIron licht dan ook een aantal voordelen uit van zijn oplossing. Zo wordt de adoptie door eindgebruikers vereenvoudigd door geautomatiseerde activatie, waarvoor zij één keer hoeven te klikken.

Anderzijds belooft het toegangsproces gebruiksvriendelijker te worden, doordat eindgebruikers via push-notificaties op door MobileIron beveiligde smartphones het loginproces binnen enkele seconden kunnen doorlopen. Ook wordt het authenticatie-proces slimmer gemaakt. De authenticatie is namelijk dynamisch en context-gebaseerd, waarbij er wordt gekeken naar het apparaat, de app, het netwerk en de identiteit van de gebruiker.

Streven

Uiteindelijk dient MobileIron Authenticator als uitbreiding van de security workflow van MobileIron Acces, door middel van MFA-functionaliteit. Binnen deze workflow beschikten organisaties al over adaptief toegangsmanagement en single sign-on voor mobiele apps.

Voor het belang van zijn oplossing verwijst MobileIron naar het Verizon Data Breach Investigations Report van 2018, waaruit blijkt dat gecompromitteerde inloggegevens de belangrijkste oorzaak van de gerapporteerde datalekken zijn. Volgens het bedrijf is het dan ook van belang om verder te denken dan alleen wachtwoorden.

Beschikbaarheid

MobileIron maakt de app nu aanvankelijk beschikbaar voor Android-apparaten, terwijl de ondersteuning voor iOS op de planning staat. In de aankondiging noemt het bedrijf echter geen datum van wanneer we die versie kunnen verwachten. Om de mogelijkheden verder toe te lichten komt MobileIron 12 juli met een webinar, waarvoor geïnteresseerden zich op de website kunnen aanmelden.