Het is een drukke dag op de antivirusmarkt, want nu Microsoft vandaag haar OneCare beveiligingspakket heeft geintroduceerd, zijn Symantec en McAfee er als de kippen bij om ook hun services te promoten.

Symantec is al een tijdje bezig met de ontwikkeling van een alles-in-één beveiligingspakket dat tot voorkort schuilging onder de codenaam ‘Genesis’. Het pakket zal echter op de markt komen onder de naam Norton 360, zo liet Symantec vandaag weten. Het is afwachten of Microsoft hier blij mee is, want haar nieuwste console draagt tenslotte dezelfde naam.

Net als OneCare en McAfee’s Falcon is Norton 360 een pakket met beveiliging voor virussen, spam, phishing en er is een backupmogelijkheid. Symantec biedt daarnaast op elk moment van de dag de mogelijkheid tot ondersteuning via e-mail en chat. De applicatie werkt zowel onder XP als onder Vista.

Symantec zal binnenkort een bétaprogramma starten voor ontwikkelaars, in de zomer volgt een publieke béta. Wanneer het uiteindelijke pakket op de markt komt is niet duidelijk, maar de release zal ongeveer tegen het einde van het boekjaar van Symantec op de markt komen