Inleiding

In deze review gaan we Windows Live OneCare, McAfee Total Protection en Symantec Norton 360 bespreken. Deze pakketten zijn meer dan gewone securitypakketten. Ze bevatten alle functies om je computer in topconditie te houden en doen meer dan we gewend zijn van de afgelopen jaren. Ze zijn ontstaan doordat Microsoft besloot zich ook op de security- en virusmarkt te storten. Mcafee en Symantec hadden geen keus en kwamen ook met uitgebreide pakketten. Deze pakketten zijn ook wel bekend als security-als-servicepakketten.

McAfee is de enige van de drie die zijn product af heeft en deze in productie heeft. McAfee wordt op de voet gevolgd door Microsoft, die bezig is met het testen van de 1.5 bèta in Europa, reeds draaide versie 1.0 in Amerika. Symantec is degene die op het moment van schrijven het verste achterloopt, zij zijn recentelijk gekomen met de vierde interne testbuild van Norton 360, dat zal degene zijn die wij aan een test onderwerpen.

In de drie producten zitten veel gelijkenissen, een voorbeeld is dat er in ieder product wel enige vorm van een single-click-solution zit en een speciale knop waarmee het mogelijk is om de computer te optimaliseren. Toch hebben alle drie de producten hun eigen identiteit en verschillen ze erg van elkaar. Waar Microsoft voor minder gaat, gaan McAfee en Symantec voor zoveel mogelijk.