2min

Tags in dit artikel

, ,

Symantec legt de laatste hand aan een nieuwe applicatie die bedoeld is om consumenten te beschermen als ze zaken op het internet doen. Eerder liet het bedrijf al weten dat het haar Genesis alles-in-één pakket heeft hernoemt naar Norton 360.

De nieuwe applicatie, genaamd Norton Confidential, beschermt tegen phishing websites en andere virussen en trojans, waarmee kwaadwillenden proberen om gegevens en andere data te verkrijgen. Daarnaast kan de software betrouwbare sites identificeren en kunnen gebruikers hun logingegevens, wachtwoorden, creditcardnummers en andere informatie veilig mee opslaan.

"Norton Confidential is onze start in een nieuwe categorie die we ’transactie beveiliging’ noemen. Het gaat om het beschermen van handelingen die gebruikers op het internet verrichten", aldus Enrique Salem van Symantec.

Zoals gezegd beschermt Norton Confidential de gebruiker terwijl hij op het internet surft. De applicatie scant websites en kan bekijken of de sites betrouwbaar zijn. Dat doet het deels aan de hand van de nieuwe veiligheidscertificaten voor websites.
Behalve de bescherming tegen password stealers en trojans kan de applicatie de gebruiker ook waarschuwen als er vermoedens bestaan dat de transactie die de gebruiker wil doen niet veilig is.

Het lijkt in de internetbeveiligingsbranche tegenwoordig een trend te zijn om met een product ook een nieuwe categorie te introduceren. Zo vinden zowel McAfee als Symantec en Microsoft, dat hun alles-in-één applicaties in een nieuwe categorie vallen en nu creeërt Symantec dus weer een nieuwe categorie.
Toch bestaan er al diverse applicaties die kunnen wat Norton Confidential kan. Zo biedt Microsoft in haar toolbar bescherming tegen phishing en werkt het bedrijf aan een applicatie genaamd InfoCard, waarmee transacties op het net veilig afgehandeld kunnen worden.

Symantec ziet echter als grote voordeel dat Norton Confidential al deze taken combineert in één applicatie. Verwacht wordt dat Symantecs alles-in-één pakket Norton 360 ook features uit Norton Confidential zal bevatten. Dat zou betekenen dat Norton 360 eigenlijk een alles-in-alles-in-één pakket is. Symantec is in ieder geval niet van plan om stil te blijven zitten en erkent dat Microsoft toch wel de aanjager is. "We moeten erg hard en snel doorgaan, want we weten allemaal dat Microsoft door blijft gaan met het verbeteren van haar producten. Wij zullen hen echter voorblijven", aldus Salem.