2min

Yahoo en Symantec zijn een samenwerking aangegaan, waarmee de twee bedrijven de strijd aan willen gaan met Google en Microsoft. Doel van de samenwerking is om gebruikers van Yahoo een veilig internet te bieden met de producten van Symantec.

De twee bedrijven laten in een verklaring weten dat ze Symantecs Norton Internet Security producten direct aan Yahoo klanten zullen aanbieden. Voor Symantec is het voordeel dat ze nu kan beschikken over een potentiële klantenkring van honderden miljoenen gebruikers van Yahoo, terwijl Yahoo haar diensten kan profileren als veilige internetdiensten. Ook belangrijk is dat de bedrijven met een samenwerking naar eigen zeggen een betere vuist kunnen maken tegen Microsoft, dat ook een aantal online beveiligingsfeatures aan het voorbereiden is.

De Norton Internet Security versie die de bedrijven gaan aanbieden zal zowel de naam van Symantec als die van Yahoo met zich meedragen en zal op alle services van Yahoo gepromoot worden. Daaronder Yahoo Mail, de Yahoo Toolbar en Yahoo Search. Norton zal haar spyware scan toevoegen aan de Yahoo Toolbar en ook komt er een nieuwe gezamenlijke toolbar die meer koppeling biedt naar beveiligingsproducten. Yahoo’s Online Protection voor breedbandgebruikers krijgen daarnaast ook antivirus en firewall mogelijkheden van Symantec.

Yahoo gebruikers kunnen zich aanmelden voor Norton Internet Security. De eerste 30 dagen kost het hen niets, maar daarna moeten ze per jaar 49,99 dollar gaan betalen. Dat is 20 dollar goedkoper dan wat niet-Yahoogebruikers betalen.