2min Security

RIAA: “Wij winnen strijd om muziek in P2P”

De RIAA (Recording Industry Association of America) meent de illegale distributie van muziek in de hand te hebben. Volgens de organisatie verliezen de muziekpiraten terrein.

De organisatie heeft het voor elkaar gekregen om BearShare, WinMX en Grokster af te sluiten en tevens vele andere de illegaliteit weg te helpen. De RIAA heeft ook nog eens 18.000 mensen aangeklaagd in de loop der tijd voor het online delen van muziek. Bij 4500 van de zaken heeft de organisatie ongeveer 4.000 dollar weten te claimen.

RIAA: “Wij winnen strijd om muziek in P2P”Momenteel is de RIAA bezig met een procedure tegen XM Satellite Radiodat, die onlangs een portable muziekspeler van 339 dollar (van Pioneer en Samsung) introduceerde die mensen in staat stelt muziek op te nemen. Het concept leek prima te zijn, echter bleek er geen vergunning te zijn aangevraagd voor de opneemfunctie

Al met al kunnen we dus stellen dat de RIAA veel doet om illegale muziekverspreiding tegen te gaan, met steeds meer legale alternatieven die om de hoek komen kijken is dit ook wel logisch.

Vandaag de dag de is het verspreiding van films meer een doorn in het oog voor de RIAA, "The music industry isn’t seeing double-digit growth in piracy anymore, but Hollywood is”. Zo kunnen wij stellen uit deze opmerking van de RIAA.

Bron:usatoday