1 min

Tags in dit artikel

, , , , ,

Computerfabrikant Dell en antivirusfabrikant Symantec zijn begonnen met het leveren van beveiligde Microsoft Echange servers. De bedoeling hiervan is dat klanten snel en effectief een veilige Exchange mailserver kunnen opzetten en laten draaien.

Het product, wat de naam "Secure Exchange" met zich meedraagt, moet ervoor gaan zorgen dat het voor klanten niet meer zoveel tijd kost om een betrouwbare en veilige Microsoft Exchange e-mail server op te zetten en te draaien. Volgens Judy Chavis van Dell is het makkelijker om je e-mail systeem te beveiligen, omdat iedereen tegenwoordig wel gebruik maakt van e-mail.

Secure Exchange is onderverdeeld in een aantal servers. Zo is er keuze uit Dell PowerEdge servers, PowerVault storage, Dell/EMC storage en verschillende producten van Symantec.

Al met al zit er wel een flink prijskaartje aan. Voor een backup en recovery systeem, voor 500 mailboxen, zal er ongeveer 55.000 dollar neergeteld moeten worden. Het pakket is dan wel compleet en perfect voor kleinere bedrijven. Het pakket bestaat uit Dell PowerEdge 1950s, PowerVault 112T, Microsoft Windows Server 2003, Microsoft Exchange 2003 en Symantec Backup Exec.