1 min

Wat is er overgebleven van Chronicle? Die vraag stelt een aantal (oud-)medewerkers want de start-up lijkt onder de vleugels van Google dood te bloeden.

Chronicle is een cybersecurity-bedrijf dat begin 2018 door Alphabet, het moederbedrijf van Google, werd opgestart. Het bedrijf hielp organisaties met het structureren, organiseren en begrijpen van hun beveiligingsdata. Het werd omschreven als de ‘Google Photo voor zakelijke netwerkbeveiliging’.

In juni van dit jaar werd Chronicle ondergebracht bij de Google Cloud-afdeling. Dit werd gedaan vanwege de ‘grote overlap aan producten’ en om een sterker security-portfolio op te bouwen voor alle klanten, zo luidt de verklaring.

Maar onder de vleugels van Google lijkt het bedrijf een stille dood te sterven, schrijft Vice. De site citeert enkele medewerkers die claimen dat ‘Chronicle al dood is’. Opvallend is ook dat een deel van het management het bedrijf heeft verlaten. Chronicle CEO Stephen Gillet heeft een andere positie binnen Google gekregen, Chief Security Officer Mike Wiacek is vertrokken en de CTO heeft ook al zijn vertrek aangekondigd.

Verleden tijd

Bij zijn afscheid schreef CSO Wiacek dat ‘Chronicle een van de gezondste en meest levendige bedrijfsculturen had’ die hij zich had kunnen voorstellen. Volgens collega’s duidt onder meer het gebruik van de verleden tijd in die zin op het naderende einde van het bedrijf.

Ook veel medewerkers zijn al vertrokken of hebben hun ontslag inmiddels ingediend, aldus Amerikaanse media.