Bitdefender heeft gisteren bekend gemaakt dat er een nieuw virus gevonden is. Het gaat hierbij om een trojanhorse met de naam: Trojan.Spammer.HotLan.A. De trojan maakt op Windows Live Mail en Yahoo accounts aan om er vervolgens spammails ermee te gaan verzenden.

Opmerkelijk is dat de trojan door een Captcha beveiliging kan komen, dit is een beveiliging waarbij de gebruiker letters en cijfers uit een afbeelding moet overtikken. De Captcha beveiliging is, wanneer deze met lijnen en dergelijk ingewikkeld wordt gemaakt, erg moelijk om te kraken. Toch zijn ze er doorheen gekomen.

"Er worden elk uur ongeveer 500 nieuwe accounts aangemaakt." zegt hoofd van BitDefender Antivirus Lab Viorel Canja. "We zien dat er al meer dan 15.000 accounts gemaakt zijn voor deze praktijken. Het is erg lastig om uit te rekenen hoeveel spam-mailtjes er al verzonden zijn."

Het mailtje dat verzonden wordt leidt je naar een website met schoonheidsproducten. Alledaagse spamtechnieken worden gebruikt. Zoals een layout als bij een normaal e-mail bericht en een onderwerp dat elke keer anders is.