1 min Security

Wormaanval op Yahoo mail

Bij een foutje in de implementatie van Javascript heeft een worm zich kunnen nestellen, in de mailtoepassing van Yahoo. Deze worm viel op toen deze zichzelf ging verspreiden over de mailaccounts van Yahoo. Volgens Yahoo zelf, zijn er van de 200 miljoen e-mail houders niet veel gedupeerd.

Wormaanval op Yahoo mailDe worm is zo ontwikkeld dat elke ontvanger enkel het bericht hoeft te openen om de worm te activeren. Als dat gebeurt stuurt de worm het totale adressenboek naar een database toe. De adressenboeken zullen naar alle waarschijnlijkheid worden gebruikt voor spamdoeleinden.

De afzender van de worm is av3@yahoo.com en de betreffende onderwerpregel van de mailtjes is New Graphic Site. Dus even voor de mensen die deze e-mail ontvangen, het is verstandig om deze niet te openen op wat voor manier dan ook. Tevens is het ook verstandig om je antivirus en firewall te updaten zodat voortgang van deze worm kan worden tegengegaan.

Door Yahoo zelf wordt er tevens ook aangeraden dat je overstapt naar de nieuwste versie van Yahoo Mail bèta, deze zou namelijk niet zo gevoelig zijn voor de worm die de naam Yamanner heeft meegekregen.

Bron:Automatiseringgids