1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Uit Symantecs "State of Spam", hun maandelijkse verslag over spamontwikkelingen, blijkt dat steeds meer spam bestaat uit PDF-bestanden. Zo’n 2 tot 8 procent van de totale spamberichten zijn voorzien van een PDF-bijlage.

De Nederlandse ISP Bit kwam echter uit op een percentage van 1 procent. Een oorzaak hiervan is het gebruik van verschillende steekproeven. Bij het onderzoek van Bit kwamen 5.000 spamberichten voor.

Waar eerst het zogenoemde plaatjesspam aan populariteit won, is dat nu het geval bij PDF-spam. In januari bestond nog 52 procent van de spam uit plaatjesspam, dat is nu nog maar 8 procent.
Tevens zijn er nog andere opmerkelijke ontwikkelingen op het gebied van spam. Steeds meer websites die spam verspreiden maken gebruik van de ".cn" extensie. Wat dus duidt op een Chinees internetadres. Een van de oorzaken daarvan kan gevonden worden in een nieuwe antispamwetgeving in Hong Kong. Eerst werd namelijk vaak de ".hk" extensie gebruikt, dit is nu niet meer mogelijk, spammers wijken daarom uit naar de ".cn" extensie.