In India wil een organisatie keyloggers gaan gebruiken in internetcafés. Hiermee willen ze voorkomen dat terroristen via internetcafés kunnen communiceren of aanslagen kunnen plannen.

De FIST (Foundation for Information and Technology) wordt er vaak door terroristen gecommuniceerd via internetcafe’s. Dit aangezien ze daar volledig anoniem zijn. Er wordt dan voornamelijk gebruik gemaakt van instant messaging. Bedrijven zoals Yahoo en Microsoft geven deze informatie echter niet vrij. De keyloggers moeten daarom de oplossing bieden.

Het probleem is natuurlijk de privacy van de gebruikers, aangezien de gegevens naar een server verstuurd worden waar de politie toegang tot heeft. Want niet alle gegevens die de keylogger verzameld zijn verdacht. Hoe men dit wil gaan filteren is nog onbekend. Een mogelijkheid is om de keylogger te activeren als een verdacht persoon het internetcafé betreedt. Hoe men dit wil realiseren is niet duidelijk.

De meningen van gebruikers zijn ook nog verdeeld. Aan de ene kant vinden ze het een offer voor extra veiligheid, aan de andere kant zien ze het als privacyschending. Ook de politie steunt het idee nog niet.