Abonneer je gratis op Techzine!

Steeds vaker wordt er door privédetectives gebruik gemaakt van spyware. De spyware wordt gebruikt om informatie te winnen voor de klant. Vooral keyloggers worden hiervoor vaak gebruikt.

De keylogger wordt gebruikt om het e-mail en internetverkeer te achterhalen. Dat kan namelijk belangrijke informatie voor de klant. Ook managers maken gebruik van spyware, zij doen dit om hun werknemers te controleren. Geheel legaal is het echter niet, het wordt pas legaal als de desbetreffende persoon weet dat hij gecheckt wordt.

Martin Balldock zegt hierover "Surveillance is meestal illegaal als het personeel dit niet weet. Het gebruik van Instant Messaging is ook een uitdaging. Veel bedrijven bieden deze mogelijkheid om tussen kantoren te communiceren. Hoewel het mogelijk is om het IM-verkeer op te slaan, te monitoren en te doorzoeken, gaat het om veel gegevens"

Simon Young, werkzaam bij Clarion Solicitors, "In de meeste gevallen worden bedrijfsgeheimen gestolen door werknemers, maar nu meer bedrijven online zaken doen, is het probleem van elektronische spionage echt en groeiende."