1 min

Tags in dit artikel

, ,

KnowBe4 is met een Browser Password Inspector gekomen omdat het ziet dat er vaak wachtwoorden worden opgeslagen in de browser. Wachtwoorden die niet uniek zijn: mensen gebruiken vaak dezelfde wachtwoorden privé als zakelijk.

Dat schijnt volgens het Global Password Security Report (dat wel stamt uit 2018), maar liefst bij 50 procent van de gebruikers zo te zijn.

Kortom, het gedrag van medewerkers met betrekking tot wachtwoorden vormt een groot security risico. Hiervoor is nu de Browser Password Inspector ontwikkeld. Deze inspecteert alle computers van gebruikers op het netwerk en kijkt wie er inderdaad meer risico loopt.

Dat kan het zien door te zoeken in de wachtwoorden die in de browser zijn opgeslagen. De tool komt met een rapport waarmee de organisatie kan zien waar zwakheden zitten.

Browser Password Inspector

Hopelijk kunnen IT-beheerders hiermee sneller beveiligingsproblemen opsporen. De tool werkt binnen Chrome, Firefox en Edge. Daarnaast doorzoekt de applicatie de gegevens die in de Active Directory staan.

De Browser Password Inspecter is hier te downloaden. Eerder maakte KnowBe4 al een gratis phishing-training beschikbaar waarmee bedrijven kunnen leren deze populaire manier van hacken te herkennen.