2min

Palo Alto Networks heeft zijn securityplatform Cortex XSOAR uitgebreid met een marktplaats. Via de marktplaats krijgen gebruikers toegang tot tools die hen moeten helpen bij het vereenvoudigen van het gebruik van het platform door onder meer automatisering.

Het Cortex XSOAR securityplatform van Palo Alto Networks helpt bedrijven bij het automatiseren van normale taken voor netwerkbeveiliging en helpt tegelijkertijd beheerders efficiënt met elkaar samen te werken. De technologie onder de motorkap van het cloudgebaseerde platform is afkomstig van het vorig jaar door Palo Alto Networks overgenomen Demisto.

Het platform gebruikt onder meer analytics om beveiligingsspecialisten data te analyseren die afkomstig is uit threat intelligence feeds. Hieraan wordt vervolgens automatisering en AI toegevoegd om al deze informatie te rangschikken en tegelijkertijd dit op de beveiliging, al naar gelang de wens van de eindgebruikers, toe te passen.

Eigenschappen MarketPlace

Met de nu toegevoegde MarketPlace biedt Palo Alto Networks zogenoemde content packs voor het Cortex XSOAR-securityplatform. Deze content packs zijn ontwikkeld door partners die de technische bronnen als scripts leveren voor het automatiseren van de basisbeveiligingstaken. Ook moeten de content packs het gebruik van de ingebouwde automatiseringsbeveiligingsmogelijkheden van het platform verbeteren.

Daarnaast verzorgt de Cortex XSOAR Marketplace integratiemogelijkheden met externe security tools, dashboards voor het tracken van securityproblemen, rapporteringstemplates voor het delen van informatie over deze problemen en andere tools.

Simpele oplossingen bieden

Palo Alto Networks valideert de content packs van derde partijen zodat zij voldoen aan kwaliteitsstandaarden. De securityspecialist wil met de Cortex XSOAR Marketplace klanten een mogelijkheid bieden om makkelijk tools te vinden die hun netwerksecuritywerkzaamheden kunnen versimpelen. Aan de andere kant biedt de securityspecialist hiermee partners de mogelijkheid hun security tools te vermarkten.

Tip: Demisto is Palo Alto Networks’ automation- en orkestratie-troef