1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Adobe heeft een nieuwe versie van haar Reader en Acrobat software uitgegeven. Versie 8.1.1 repareert een lek in beide programma’s, waardoor een kwaadwillende gebruiker ongewenst een programma op de pc van een andere gebruiker kan starten.

De update verhelpt een probleem dat alleen gebruikers van Windows XP en Windows Server 2003 treft die Internet Explorer 7 hebben geïnstalleerd. Het lek zit ook in de vorige versie (7.0.9) van Reader en Acrobat. Adobe zal voor deze oudere versie binnenkort een aparte update vrijgeven.

Het lek werd op 20 september ontdekt en Adobe bevestigde het probleem op 5 oktober. Microsoft lichtte het probleem op 10 oktober toe, maar is tot op heden niet met een oplossing gekomen. Op YouTube is reeds een filmpje verschenen waar men kan zien hoe het lek geëxploiteerd wordt.

Er is veel discussie ontstaan over het feit wie nu de schuldig is aan de beveiligingslekken met betrekking tot Microsoft en software van derden. Microsoft heeft erkend dat het wellicht soortgelijke problemen kan oplossen en dat het binnenkort een update zal verschaffen die deze problemen aan de kant van Microsoft verhelpt.