Abonneer je gratis op Techzine!

Een woordvoerder van de gemeente Almere heeft bekendgemaakt dat de storing die een tijdje geleden opgetreden is waarschijnlijk door menselijk toedoen veroorzaakt is. De storing zorgde ervoor dat de computers van de gemeente Almere zes dagen plat lagen.

De woordvoerder zegt tevens dat ze aanstaande donderdag aangifte zullen verrichten. Begin deze maand werd het computernetwerk van gemeente Almere voor zes dagen platgelegd. Het onafhankelijke bureau dat de situatie heeft onderzocht concludeerde dat er sprake was van sabotage.

Het netwerk is plat gegaan doordat iemand op cruciale plaatsen foutieve commando’s invoerde. Dit kan ook gekomen zijn door iemand die zeer dom bezig is geweest, erkend de woordvoerder.

Er zijn diverse problemen opgetreden door de ontregeling, zo konden de vuilniswagens hun werk niet meer doen en heeft betalingsverkeer van de sociale dienst vertraging opgelopen.

Door de storing is alle e-mail van twee oktober verwijderd. Consumenten worden opgeroepen deze mail nogmaals te verzenden. Hoeveel de storing uiteindelijk gekost heeft is niet bekend. Acht oktober draaide alles pas zoals het hoorde te draaien.