1 min Security

Flinke stijging van mp3-spam

Volgens MXSweep is ongeveer tien tot vijftien procent van alle spam mp3-spam. Dit is spam die een gesproken bijlage heeft. Op deze manier hopen spammers de spamfilter zonder kleerscheuren door te komen.

Flinke stijging van mp3-spamVooral aandelen worden aangeboden in de spam e-mails, de bestandsnaam is vaak Bspears.mp3 of coolringtone.mp3. Deze bestanden zijn een stuk groter, deze bestanden gaan tot ongeveer 147 kilobyte.

MXSweep is niet het eerste bedrijf dat een grote stijging rapporteert in de in mp3-spam. MessageLabs had al eerder door dat er een dergelijke stijging aan zat te komen. Zij merkte dat er in 36 uur tijd ruim vijftien miljoen mailtjes verstuurd waren. De mailtjes kwamen van computers die geïnfecteerd waren met het StormWorm virus. Wanneer men de bijlage opende hoorde ze een stem die een beursaanbieding aanprees.

Spammers zijn tegenwoordig aan het experimenteren met verschillende bijlages, om te kijken wat er door de spamfilter komt. Onder andere tekstbestanden, HTML, afbeeldingen, ZIP-, RAR-, RTF- en PDF-bestanden zijn al geprobeerd. Experts kwamen tot de conclusie dat de MP3spam van dezelfde afzenders als de PDF spam komt.

Bron:Emerce