Een nieuwe variant van de Blaster-worm die in 2003 over het internet ging is ontdekt door een beveilingsbedrijf uit de Verenigde Staten.

Dit wormvirus geeft kwaadwillenden de mogelijkheid om via een lek in het Windows XP-besturingssysteem controle te nemen over een computer van een nietsvermoedende gebruiker. Machines die niet volledig zijn gepatched zijn kwetsbaar voor dit virus.

Microsoft heeft het lek al op 8 januari gedicht, maar experts twijfelden aan deze patch omdat er tien dagen later al een exploit voor verscheen. Toch blijft Microsoft vasthouden dat deze kwetsbaarheid niet gevaarlijk is.

Het probleem is aanwezig in het IGMPv3-protocol dat door de firewall van Windows XP én Vista toegestaan is. Hierdoor weet deze worm de computers over te nemen. Dit programma is onder meer in gebruik bij het streamen van media, het spelen van online spellen en instant messengers.

Klanten van het bedrijf Immunity kunnen de exploit downloaden, de rest van de wereld moet het met deze demonstratie doen.