1 min

Tags in dit artikel

, ,

Dat er genoeg onbetrouwbare software op het internet te vinden is, is niks nieuws. Alleen wordt er nu een betaald programma verdacht van het ontfutselen van gegevens van Gmail-gebruikers.

Het gaat om het programma G-Archiver waar 30 dollar voor neergeteld dient te worden. Het programma omschrijft zichzelf als "one click Gmail backup solution". Met het programma wordt het mogelijk om je berichten van je gmail-account offline te bewaren.

Bij dit programma zit echter één addertje op het gras. Zodra het gebruikt wordt, stuurt het programma informatie door naar de ontwikkelaar van de software. Dit ontdekte een oplettende programmeur toen hij de software onderzocht. Deze heeft het misbruik meteen doorgegeven aan Google die meteen actie ondernam. Het is de ontwikkelaar echter wel gelukt om van 1777 gebruikers gegevens te stelen.

Sandi Hardmeier ziet dit echter als een waarschuwing: "Iedereen heeft vertrouwen in het installeren en downloaden van software via het internet, of het nu freeware, shareware of commerciële software is. Dit verhaal is een goede herinnering dat als we programma’s via het internet downloaden we NIET weten met wie we te maken hebben en niet zeker kunnen zijn of ons vertrouwen wel terecht is."