1 min

Tags in dit artikel

Er is in RealPlayer weer een ernstig beveiligingslek ontdekt. Kwaadwillenden kunnen door middel van dit lek de volledige controle krijgen over de computer als de gebruiker een verkeerde website bezoekt.

Het probleem bevindt zich in het ActiveX control van RealPlayer. Hierdoor lopen alleen Internet Explorer gebruikers gevaar. Gebruikers browsers die niet met ActiveX werken hoeven zich geen zorgen te maken. Aangezien er nog geen patch beschikbaar is, kunnen RealPlayer-gebruikers kiezen om over te schakelen op een browser zonder ActiveX of ActiveX in Internet Explorer uitschakelen.

Afgelopen november werd er een ander lek in de ActiveX-control ontdekt. Doordat er in het verleden al veel lekken in de ActiveX-control zijn ontdekt, raadt de Amerikaanse overheid het gebruik ervan inmiddels af. RealPlayer lijkt het ook niet goed te doen, aangezien het programma recentelijk nog tot kwaadaardige software werd uitgeroepen door Stopbadware, een samenwerkingsverband tussen de universiteiten van Oxford en Harvard.