1 min

Tags in dit artikel

,

Microsoft heeft Komoku Inc, een bedrijf dat gespecialiseerd is in de herkenning en verwijdering van rootkits, opgekocht.

Het in 2004 opgerichte Komoku specialiseert zich in de opsporing en bestrijding van rootkits. Het bedrijf mag onder andere Amerikaanse ministeries en overheidsinstellingen tot haar klanten rekenen. Met de overname wil Microsoft de expertise en ervaring van het bedrijf uitbreiden naar beveiligingsproducten voor consumenten zoals Windows Live OneCare, Microsoft’s alles-in-één beveiligingsoplossing.
Ook de Forefront-beveiligingstechnologie voor bedrijfsoplossingen zoals Exchange Server en SharePoint Services wordt met de expertise en ervaring van Komoku verder verbeterd.

"Ik ben uitgelaten dat ons team een samenwerking met Microsoft aangaat en wij zo onze successen in het opsporen van rootkits voor onze klanten verder kunnen uitbouwen.
De toewijding van Microsoft om de beste malware-detectie te maken is erg groot. Wij kijken uit naar het voortzetten van de vooruitgang die Microsoft in de anti-malware-sector reeds heeft geboekt en om samen anti-malware producten te maken die hedendaagse dreigingen aan kunnen",aldus William A. Arbaugh, president en CTO van Komoku.