1 min

De Amerikaanse softwareprogrammeur Bernie heeft op een wel heel originele manier zijn vriendin ten huwelijk gevraagd. Dit deed hij niet door middel van een gewoon aanzoek met een ring, maar hij gebruikte hier het spel Bejeweled voor.

Bernie heeft het lievelingsspel van zijn vriendin Bejeweled geherprogrammeerd om haar zo ten huwelijk te vragen. Bij een bepaalde score werd het aanzoek geactiveerd. Daarna verscheen er digitaal een aanzoek inclusief ring op het scherm. Het heeft hem enkele weken gekost het spel zo te programmeren zodat hij ook op de Nintendo DS van zijn vriendin goed werkte.

Nadat zijn vriendin de juiste score behaald had, heeft hij het verhaal meteen op zijn weblog geplaatst. Dit resulteerde in meer dan 500 reacties wat ook de ontwikkelaar van het spel niet is ontgaan. De ontwikkelaar, PopCap, vond het idee zo origineel dat het geen stappen onderneemt tegen de hacker van het spel. In tegendeel zelfs, PopCap heeft iedereen die uitgenodigd was op het huwelijk de aangepaste versie van het spel gegeven.

Bernie’s vrouw Tammy heeft het verzoek positief beantwoord en ze zijn ondertussen getrouwd.