1 min

Tags in dit artikel

, ,

Een 21-jarige hacker uit Beusishem heeft bekend dat hij het afgelopen jaar heeft ingebroken in het systeem van een internationale fabrikant van computerspellen. Het OM liet weten dat de man hierbij een computerspel gestolen heeft dat nog in ontwikkeling was.

Justitie liet weten dat het een internationale softwareproducent gevestigd in Griekenland betreft. Door het kraken van beschermde e-mailadressen en het stelen van privé- en bedrijfsinformatie is het de hacker gelukt om toegang te krijgen tot het systeem van de fabrikant.

Eind maart kwam het bedrijf erachter dat er was ingebroken op het interne computersysteem. Vervolgens heeft de fabrikant aangifte gedaan bij de Amsterdamse politie, nadat zij via het IP-adres erachter kwamen dat het ging om een inwoner uit Beusichem. Uit het onderzoek werd geconcludeerd dat de man tussen september 2006 en maart 2007 verscheidene keren is binnen gedrongen in het computersyteem van de desbetreffende fabrikant.
Een woordvoerster van het Openbaar Ministerie liet weten dat de man volgens haar erg geïnteresseerd was in de nieuwste computerspellen, en het ook als een uitdaging zag bij een bedrijf in te breken.
Vermoed wordt door de justitie dat de hacker ook in andere computernetwerken van grote computerbedrijven is ingebroken. De betrokken bedrijven hebben laten weten dat zij civiele claims zullen indienen tegen de verdachte.