1 min

Tags in dit artikel

Het lijkt erop dat België afstevent op alweer een pedofilieschandaal. Bij een huiszoeking door het Belgische gerecht is namelijk kinderporno gevonden op de computer van een priester, die in het noorden van Antwerpen woont.

Het parket van Antwerpen gaf aan dat zijn computer in beslag genomen is en dat de man verhoord werd, maar hij wordt voorlopig niet aangehouden. Er is niet bekend over wie het precies gaat. Ook over de aard van het materiaal is niets bekend. Speurders gaven aan dat ze de komende dagen verder zullen zoeken naar bezwarend materiaal, aangezien de man de feiten inmiddels bekend heeft.

"Hij beseft dat hij in de fout is gegaan", zegt Rita Boeren, woordvoerder van het bisdom Antwerpen. "Zijn functie staat ter discussie maar alles zal afhangen van de resultaten van het onderzoek. In dit soort zaken is de kerk zeer streng", weet Boeren. "Maar voor het allemaal zover is, volgen we de zaak met bezorgdheid op, én van heel nabij. We vinden dit ronduit verschrikkelijk. We hebben de man al aangeraden psychologische begeleiding te zoeken. We willen dat hij zich minstens heel goed laat opvolgen."