De Bank of New York Mellon heeft de gegevens van 12,5 miljoen mensen verloren. Eerder had de bank het nog over 4,5 miljoen mensen, echter is dat aantal nu flink opgeschroefd. Onder de verloren gegevens zijn sofinummers en andere persoonlijke informatie.

De gouverneur van Connecticut, Jodi Rell, is aan het kijken naar mogelijke manieren om zo’n groot verlies in de toekomst te voorkomen en wil mogelijk consequenties stellen voor de laksheid van de bank, hierbij denkt ze onder meer aan een aanzienlijke boete voor de New Yorkse bank.

Kevin Heine, een woordvoerder van de Bank of New York Mellon, liet weten dat het aantal getroffen personen is gestegen met acht miljoen sinds de eerste aantallen een halfjaar geleden bekend werden gemaakt. Hij schatte dat in totaal zo’n 10 miljoen personen het slachtoffer van het verlies zijn geworden.

In februari dit jaar verloor een koerier zes tot tien back-uptapes die voor de Bank of New York Mellon vervoerd werden. De tapes waren niet voorzien van encryptie, terwijl er wel gevoelige gegevens zoals sofinummers, geboortedatums, namen en adressen op aanwezig waren.