1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Nadat SpicyLemon woensdag kwam met het feit dat Virtumonde terug is van weggeweest, blijkt vandaag dat het virus inmiddels al ruim een half miljoen keer verspreid is. Het betreft dan alleen Nederlandse computergebruikers.

Woensdag bleek al dat Virtumonde terug is van weggeweest. Uit de aankondiging die SpicyLemon maakte bleek onder andere dat Virtumonde zich verspreidt door middel van pop-ups. Het maakt dan niet uit hoe deze gesloten wordt, de enige veilige methode is met de sneltoets ALT + F4.

Vanmorgen hadden 488.000 mensen de tool van SurfRight gedownload. Dit aantal groeit volgens SpicyLemon hard, terwijl dit dus alleen de besmettingen betreft waarvan de mensen wel op de hoogte zijn. Nienke Ryan, product- en strategiemanager bij SpicyLemon: "De mensen die bewust zijn dat ze geïnfecteerd zijn, hebben dankzij de tool een oplossing. Maar we willen vooral de mensen waarschuwen die nog geen meldingen hebben ontvangen. De kans is gezien de grote cijfers zeer aanwezig dat ze wel besmet zijn, maar hun antivirus-product het nog niet ziet."